Vrienden

Sander de Kramer

Sander de Kramer is in 1994 begonnen als hoofdredacteur van de Rotterdamse daklozenkrant die hij in veel steden in Nederland oprichtte. Hierna, is hij bondscoach geworden van het Nederlandse daklozen voetbalteam dat nog succes heeft behaald op het WK Daklozenvoetbal door het behalen van een bronze medaille. 

In 2007 richtte hij de stichting Sunday Foundation op die zich inzet voor kansarme kinderen in Sierra Leone. In ditzelfde land heeft hij ook een reportage gemaakt over de gruwelen van de burgeroorlog. 

De situatie in Sierra Leone greep Sander enorm aan. Na zijn terugkeer naar Nederland startte hij een grote actie om de wantoestand in Sierra Leone aan de kaak te stellen. Met het succes van deze actie besloot Sander terug te keren naar Sierra Leone om daar kinderen eigenhandig uit de diamantmijnen te bevrijden. Vervolgens liet hij scholen voor hen bouwen en als dank voor dit prachtige en nobele werk is hij bekroond tot Chief in Sierra Leone. 

Sander de Kramer wordt geprezen om zijn innovatieve manier van hulpverlening. Een voorbeeld van zijn creativiteit uit zich door het sturen van een vliegtuigje vol met voetbalschoenen naar een door lepra getroffen gebied op Madagaskar. Hiermee vervulde Sander een grote wens van de lokale bevolking. 

Zich inzetten voor goede doelen is iets waar het leven van Sander om draait. Voor de KRO reisde sander jarenlang de wereld over om aandacht te vragen voor projecten van diverse goede doelen.  Daarnaast is Sander ook nog columnist voor De Telegraaf. 

Om deze rede zijn wij enorm trots en dankbaar dat Sander de Kramer vriend is van de ORANJE Revolutie. Ons doel is dan ook om samen met Sander zijn onuitputbare motivatie en creativiteit te benutten om Nederland te verbinden. 

Sander de Kramer, winnaar van de Four Freedoms Award